S.O.S. kvintet | Mitja Marko
S.O.S. kvintet… ko treba je zašpilat in zapet!
sos, sos kvintet, s.o.s., s.o.s. kvintet, veselica, poroka, abraham, ansambel, avsenik, oberkrain, zabava, harmonika, narodnozabavna glasba
17230
page,page-id-17230,page-template-default,ajax_updown_fade,page_not_loaded,,qode-theme-ver-6.5,wpb-js-composer js-comp-ver-4.4.3,vc_responsive

Mitja Marko

harmonika, klaviature

Mitja

Mitja Marko, rojen 2. 7. 1989 igra v zasedbi S.O.S. kvintet klavirsko in diatonično harmoniko ter klaviature.

Z glasbo se je začel ukvarjati pri devetih letih, ko se je vpisal v nižjo glasbeno šolo v Gornji Radgoni za inštrument klavirska harmonika pri prof. Olgi Radolič. Po končani nižji glasbeni šoli, se je vpisal na poklicno šolo. V času srednje šole se je navdušil tudi za diatonično harmoniko. Tako je svoje znanje iz klavirske in diatonične harmonike štiri let izpopolnjeval pri prof. Viktorju Malecu.

Po končani srednji šoli, pa ga je začela zanimati tudi klasična glasba in poučevanje harmonike, zato je še končal srednjo glasbeno šolo iz klasične harmonike pri prof. Dejanu Praslu.

Pri trinajstih letih je začel igrati v prvem ansamblu skupaj z bratom in bratrancem, nato pa je deset let igral v ansamblu Vzpon, ter nazadnje v skupini Zlatih 6.

Poklicno deluje kot mentor klavirske in diatonične harmonike v zasebni glasbeni šoli Rošer.

 FOTOGRAFIJE