S.O.S. kvintet | DROBNO SRCE
S.O.S. kvintet… ko treba je zašpilat in zapet!
sos, sos kvintet, s.o.s., s.o.s. kvintet, veselica, poroka, abraham, ansambel, avsenik, oberkrain, zabava, harmonika, narodnozabavna glasba
18778
single,single-post,postid-18778,single-format-video,ajax_updown_fade,page_not_loaded,,qode-theme-ver-6.5,wpb-js-composer js-comp-ver-4.4.3,vc_responsive

DROBNO SRCE

15 Maj DROBNO SRCE

Spet so nazaj – tokrat s čustveno in iskreno pesmijo, ob kateri boste vsi imeli solzne oči. Po zabavnem hitu – baladi, Ljubezen sva našla, tokrat predstavljajo še krasen valček – Drobno srce.

S.O.S.ovci so band, ki navdušujejo tako na narodni kot zabavni sceni. Igrajo na porokah, veselicah, večkrat so tudi presenečenje in kot pravi njihov trobentač Andrej: »Ljudje plešejo, pojejo in uživajo, ko zaigramo«.

Skladba govori o pričakovanju malega deteta; od novice, ko se izve, da bo pod srcem zrasel še en, manjši srček in do trenutka, ko se to majhno srce rodi. Čustva, prepletena v skladbi, rastejo iz verza v verz in tudi S.O.S.ovci pravijo: »Ta skladba je pisana nam na kožo. V trenutku smo jo začutili in jo z veseljem izvajamo tudi že na naših nastopih«.

Pesem je torej posvečena vsem, ki jim otroci pomenijo cel svet in tistim, ki so v pričakovanju.

Klarinetist Primož pravi: »Hvaležni smo, da imamo v bandu izjemnega ustvarjalca melodij, našega Andreja in kolegico, tekstkopistko Vero Šolinc, ob tem pa sodelujemo še z izjemnim Luko Krofom, ki nam komade uredi v to, da se v njih vidi in sliši smisel«. Tudi pevka Kaja komentira: »Srečna sem, da sem v bandu, kjer lahko delamo dobro glasbo. Da smo vsi z izdelkom zadovoljni in da kar damo ven, spada v naš svet in da z izdelkom prepričamo seveda tudi občinstvo«.

Skladba bo predstavljena še enkrat v živo septembra v finalu Slovenske polke in valčka 2022 na RTV Slovenija. Pevka Kaja pravi: »Zelo smo se potrudili, vložili v skladbo veliko energije in zato prosimo za podporo. Hvala že v naprej«.

Drobno srce

Snemanje spota je potekalo gladko ter na način, ki je primeren za tako skladbo. »Nežno in navdihujoče naj bo«, pravi Dobran Laznik, iz KIKI RIKI FILMS, kateri je z Grego Šteharnikom ustvaril scenarij in videospot uredil v končno obliko.

Za krasen make-up, ki ga lahko vidite na pevki Kaji, je poskrbela Sandra Porič. Snemali so na Koroškem, kar je že skoraj značilno za S.O.S., čeprav je Korošec le njihov trobentač.

»Vabimo vas k ogledu novega videospota, hkrati pa vas naprošamo, da nas septembra podprete in glasujete za nas v finalnem izboru za Slovensko polko in valček 2022. Hvala za vso podporo, ki nam jo dajete.«

Vaš S.O.S. kvintet