S.O.S. kvintet | Kdo je imenovano dekle, Lumpa?
S.O.S. kvintet… ko treba je zašpilat in zapet!
sos, sos kvintet, s.o.s., s.o.s. kvintet, veselica, poroka, abraham, ansambel, avsenik, oberkrain, zabava, harmonika, narodnozabavna glasba
18872
single,single-post,postid-18872,single-format-standard,ajax_updown_fade,page_not_loaded,,qode-theme-ver-6.5,wpb-js-composer js-comp-ver-4.4.3,vc_responsive

KDO JE IMENOVANO DEKLE LUMPA?

28 Jan KDO JE IMENOVANO DEKLE LUMPA?

Po izjemno uspešnem letu s skladbo Bači bači se S.O.S.ovci predstavljajo z novo, še bolj posebno in nadvse zanimivo pesmijo LUMPA LUMPA in prodirajo na slovenske glasbene lestvice.

Ob tem predstavljajo še novega člana, klarinetista Žaka Petriča Grajfonerja, ki je nadomestil Primoža Krajnca. Primož je bil 7 let član zasedbe S.O.S.

Mlad, 20 letni, Žak, ki je študent klarineta na Akademiji za glasbo v Grazu, je do zdaj že igral v nekaj narodno-zabavnih skupinah. Piše tudi svoje skladbe, se veseli nastopov s S.O.S.om in komaj čaka sezono 2024 s katero vstopa v band z že veliko izkušnjami.

Nov član zasedbe – Žak Petrič Grajfoner
Foto: Innea studio

Pa da preidemo nazaj na novo skladbo Lumpa lumpa: kdo je?

Alen Klepčar je navdih za slovensko besedilo iskal v dekletih navihanega značaja – tokrat pa glavno vlogo v videospotu odigra Kaja Humski, članica skupine S.O.S. in Fehtarjev. Pesem je nenavadna, drugačna in zanimiva za poslušat. Člani banda pravijo, da je odbita bolj kot karkoli, kar so v zadnjih letih delali.

Pesem je priredba skladbe Humpa Humpa, znane švicarske skupine Fäaschtbänkler. Idejo, da bi to skladbo priredili je dal Nik Zendzianowsky, ki je z lanskim letom pogumno vkorakal v band. Za njim je pestro leto, polno nastopov in kot pravi: “S.O.S. je zame postal druga družina. Lepo so me sprejeli in na vsakem koraku mi stojijo ob strani. Lepo je imeti ob sebi ekipo, s katero si lahko to, kar si in rasteš.

Fantje iz skupine S.O.S. so se med snemanjem videospota zelo zabavali.

Ko so S.O.S.ovci to skladbo slišali, so jo takoj dali v roke že prej omenjenemu izjemnemu tekstopiscu in glasbenemu prijatelju Alenu Klepčarju. Andrej Gorenjak je prevzel glavno vlogo vokalista, za dodatek pa so začinili dodatne verze z glasom Kaje Humski. Skladbo so posneli v studiu pri Aljažu Jelenu, kitaristu, ki je tudi producent tega, kar lahko slišite.

Bi Kaji Humski lahko rekli Lumpa?

V videospot so vložili ogromno dela. Produkcija Kikiriki filmsDobran Laznik in Gregor Šteharnik sta poskrbela za pestre kadre, zanimivost in razigranost v spotu. Poleg vseh nastopajočih se v spotu pojavijo plesalke iz kluba Kušnime, ki so pod taktirko Nike Slatinšek koreografijo sestavile tudi za Kajo.

Pri snemanju videospota je bila izjemna energija in kot pravi harmonikar, Mitja Marko: “Vidi se, da se dobro razumemo. Srečo smo imeli tudi, da smo s sabo imeli ekipo, ki je dihala z nami in nam dodatno popestrila dogajanje. Posneli smo en super, poseben komad in upamo, da vas bo prepričal in vam ostal v ušesu.

 

Glasba: Roman Wuethrich, Philipp Wagner, Roman Pizio, Michael Jose Hutter, Marco Graber, Andreas Frei
Besedilo: Alen Klepčar
Aranžma: S.O.S.
Audio produkcija: Aljaž Jelen
Producent: Aljaž Jelen

Video produkcija: Kiki-Riki Films – Dobran Laznik in Gregor Šteharnik
Igralca: Maja Ramšak in Jošt Pratnekar
Foto: Nika Hölcl – fotobeležNica

MU artist: Monika Mlaker
Plesalke: Plesni klub Kušnime
Koreografija: Nika Slatinšek

Tisk majic: Prolon – grafični studio

Zahvaljujemo se ZKŠTM Ravne, smučišču Poseka Ravne na Koroškem in plesnemu klubu Kušnime.

Nasmejani obrazi med gledanjem posnetih kadrov.